Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Aj on si zaslúži na vianoce hrejivé merino – tipy na darčeky PRE NEHO

Aj on si zaslúži na vianoce hrejivé merino – tipy na darčeky PRE NEHO

Darčeky z merino vlny pre chlapa

Si rozhodnutá dopriať mu všetky tie skvelé vlastnosti merino vlny v podobe vianočného darčeka, ktorý fakt využije, teda vynosí? Máš však trochu hokej v tom, čo by sa mu mohlo hodiť? Poradíme ti, ako nájdeš ten správny darček z merino vlny pre svojho partnera, brata, otca, uja, kolegu, kamaráta či suseda. A tento rok aj s novinkami.

Na úvod ťa potešíme. Muži sú tvory prudko praktické a rozhodne ocenia tvoj výber multifunkčného darčeka z merino vlny, na ktorý sa môže spoľahnúť na veternom svahu aj na autobusovej zastávke, na pracovnej porade i na palube lietadla smer exotika na opačnej pologuli.

Ten správny darček z merino vlny pre toho, komu ho chceš darovať pod stromček, nájdeš na základe nasledovných parametrov opísaných v typológii Pre koho hľadáš.

Vo všeobecnosti však platí, že merino oblečenie je veľmi univerzálne a zavďačíš sa ním nielen zarytému športovcovi a milovníkovi outdoorových aktivít, ale v podstate každému, kto má rád vlastné pohodlie.

TIP ČÍSLO JEDEN: ELEGANCIA A FUNKČNOSŤ 

PRE KOHO HĽADÁŠ DARČEK: Má rád dizajnové kúsky, ale zároveň si myslí, že v jednoduchosti je krása. Výzorom elegán, v srdci dobrodruh. Asi takto nejako? Alebo možno typ, ktorý si potrpí na športovú eleganciu? Merino vlnu ocení aj na bežné nosenie, nielen na outdoorové aktivity, pretože sa nerád v zime babuší, no je rád v teple. Neznáša preplnený šatník a garderóbu si vyberá uvážlivo podľa kvality, funkčnosti a využiteľnosti.

pánske merino tričko

Náš TIP: Teplé dizajnové termo tričko Kunerad alebo Kežmarok zo stopercentnej ovčej merino vlny má príjemný minimalistický vzor a sadne naozaj každému – starším aj mladším ročníkom, športovým typom aj elegánom. Vďaka svojmu nadčasovému strihu nepôsobí vyslovene športovo, práve naopak, je veľmi univerzálne. Zároveň však má predĺžený zadný diel, takže mu nebude fúkať na kríže. Toto tričko tvoj obdarovaný využije na bežné nosenie do roboty, ale aj na zimnú lyžovačku či nekonečné prechádzky po zasnežených lesoch.

merino vzor geo
Farebné varianty trička Kunerad – klikni na obrázok

Minulý rok u nás išiel model Kunerad ako teplé rožky, preto ho tento rok ponúkame až v troch farebných variantoch – tmavosivej, modrej a horčicovej.

Kto by mal chuť na niečo trochu odvážnejšie, môže dať prednosť vetvičkovému vzoru trička Kežmarok.

vzory tričko kežmarok
Farebné varianty trička Kežmarok – klikni na obrázok

Ak si si istá, že partner vzor ofrfle, pre zarytých konzervatívcov nájdeš u nás aj štandardné jednofarebné termo tričká.

TIP ČÍSLO DVA: UNIVERZÁLNY KÚSOK NA KAŽDÚ PRÍLEŽITOSŤ 

PRE KOHO HĽADÁŠ DARČEK: Miluje spontánne nápady, stanovačky pod hviezdami, prípadne ich pozorovanie, zdolávanie výziev, v zime ho nájdeš skôr v lese ako pri krbe. Je to verný typ. Rád si obľúbi jednu vec a tú potom nosí prakticky stále.

Náš TIP: Hrejivá mikina Baníkov. Je ušitá z kombinovaného materiálu merino vlny a syntetiky. Táto mikina je vo výbornom pomere cena vs. výkon. V lete ju môže využiť na Islande alebo v Tatrách, v zime ako prvú základnú vrstvu. Svojim športovým slim fit strihom a designom je univerzálna, takže ju vynosí do práce, na hory aj s kamarátmi na pivo. Vďaka tomu, že merino vlna je antibakteriálna, nezapácha ani pri intenzívnom nosení, takže ju pokojne stačí vyprať až po sezóne. Čo oceníš aj ty, najmä ak sa z predĺženého víkendu v horách neplánovane ocitnete na návšteve u tvojich rodičov.

pánska merino mikina
Farebné varianty – klikni na obrázok

TIP ČÍSLO TRI: PRE KAŽDÉHO, KTORÉHO V ZIME NEUDRŽÍŠ V INTERIÉRI 

PRE KOHO HĽADÁŠ DARČEK: Pre muža, ktorý je v zime  častejšie vonku v teréne, než pred počítačom v prekúrených interiéroch. Aktívny muž, turista, vášnivý rybár, fotograf, lyžiar, skialpinista alebo cestovateľ-minimalista. Jednoducho akýkoľvek hrdina činu, ktorého budú s najvyššou pravdepodobnosťou v treskúcej zime vonku oziabať nohy.

pánske merino spodky Lopuch
Spodky z merino vlny Lopuch – klikni na obrazok

NÁŠ TIP: Okrem dobrých ponožiek mu pod stromček prihoď teplé spodky z merino vlny, ktoré si oblečie pod vrchné nohavice a jeho „podvozok” bude v teple. Pánske merino spodky Lopúch sa mu zídu na dlhšie postávanie v chladnejšom počasí bez nejakej extra fyzickej námahy, ktorá by ho zahriala. Napríklad na takom aprés ski s vareným punčom po zaslúženej lyžovačke, po výstupe na horskej chate, a pod.

TIP ČÍSLO ŠTYRI: VIANOČNÁ KLASIKA – TIELKO A BOXERKY

PRE KOHO HĽADÁŠ DARČEK: Čo by to boli Vianoce bez tielka a trenírok? Tento rok môžeš svojho otca, dedka, partnera,brata ohúriť funkčnou alternatívou z merino vlny! Tento darček je vhodný hádam pre všetky vekové kategórie a typy.

pánske merino spodné prádlo
Merino tielko Jasov a boxerky Trstin – klikni na obrazok

NÁŠ TIP:

Boxerky z merino vlny nezapáchajú ani pri aktívnom nosení či potení, rýchlo schnú, majú termoregulačné vlastnosti a ďalšie super vlastnosti merino vlny. Hoci sú vlnené, nehryzú a sú hypoalergénne. A keďže vieme, akí sú chlapi minimalisti, určite ich ocení aj na cestovanie.

Novinkou tejto zimy je tielko Jasov zo 100%-nej merino vlny, so štruktúrou mesh. Tento materiál je na tele ešte príjemnejší ako ktorékoľvek iné merino. Dobre hreje a zároveň vďaka pórovitej štruktúre ešte lepšie odvádza od tela vlhkosť.

Skvelo sa teda hodí na zimné športy, cestovanie do chladných oblastí, stepovanie na vianočných trhoch ako teplá prvá vrstva pod iné tričko, pre stavbyvedúcich a pracovníkov v teréne.

TIP ČÍSLO PÄŤ: MALÉ, VĎAČNÉ, FUNKČNÉ

PRE KOHO HĽADÁŠ DARČEK: Pre bratrancov, strýka, starkého, suseda. Niečo malé, čo by bolo praktické a využili by to naozaj na maximum.

Novinkou tejto zimy sú čiapky z merino vlny, ktoré okrem iného, zladí aj s vyššie spomenutou mikinou Baníkov. Čiapky do chladného počasia v minimalistickom strihu ochránia hlavu, z ktore uniká teplo a aj uši.

čiapka z merino vlny
čiapka Skalka z merino vlny v 4 farbách

Ak chceš predsalen niečo univerzálnejšie na celoročné nosenie, v zime namiesto šálu či šatky okolo krku, ako ochranu uší a hlavy pri rannom džogingu, ako kuklu na turistike, lyžovačke, ako krytku na oči na palube lietadla či v autobuse, pri práci v teréne v chladnom počasí, siahni po multifunkčnej šatke.

Ochráni ho pred mrazom, pri športe sa merino nákrčník tak rýchlo neprepotí a nezapácha ako tunely z umelých funkčných materálov či flísu. A vyzerá fakt dobre.

multifunkčná šatka z merino vlny
Nákrčníky z merino vlny. Jednofarebné so vzorom, pletené a tenké jednofarebné.
Froggywear.sk